În siguranță acasă - Campanie de prevenire a violenței domestice în municipiul Constanța

Campania s-a desfășurat la nivelul municipiului Constanța, în luna martie  2023 și a vizat creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la riscurile asociate violenței domestice.

 Grupul țintă al campaniei a fost reprezentat de femei şi minori...

Detalii

Planul de acțiune “FOC DE ARTIFICII”

În perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Constanța au desfășurat activități informativ-preventive în unități de învățământ și în proximitatea acestora, în spații publice (piețe, centre comerciale, puncte de desfacere agro-alimentare) și în cadrul evenimentelor publice de amploare organizate în perioada de referință. Scopul activităților a fost de prevenire a  faptelor de natură contravențională și penală la regimul articolelor pirotehnice.

Detalii

Campania “Sărbători în siguranță”

Implementată la nivel național, în perioada 28 noiembrie 2022 - 06 ianuarie 2023, campania a avut drept scop creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice sărbătorilor de iarnă.

Detalii

Campania de prevenire ”#sigurACASĂ”

Campania s-a desfășurat la nivel național în perioada 12 octombrie 2022 – 15 ianuarie 2023, în parteneriat cu  A.R.T.S. și U.N.S.A.R. și a vizat creșterea gradului de conștientizare în rândul populației generale cu privire la furturile din locuințe. Cetățenii au fost informați cu privire la principalele moduri de operare și modalitățile eficiente de prevenire.

Detalii

Campania de prevenire a traficului și consumului de substanțe interzise “Dincolo de aparențe”

Campania a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise, și a fost implementată la nivel național în perioada 10.06.2022-12.12.2022.

Detalii

Activități de informare și prevenire a înșelăciunilor prin metoda ”accidentul – varianta COVID 19”

polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au desfășurat activități de informare și prevenire a înșelăciunilor prin metoda ”accidentul – varianta COVID 19” în rândul persoanelor vârstnice din municipiul Constanța, în cadrul Campaniei locale de prevenire a înșelăciunilor, intitulată ”Nu te lăsa păcălit!”

Detalii

Campanii de prevenire 2018 - 2019

  • „Școala Siguranței Tedi”:  proiect național destinat elevilor claselor I , care se desfășura pe perioada anului școlar 2018-2019;
  • Proiect local „Pregătiți pentru viață”:  proiect destinat elevilor claselor V-VIII pentru prevenirea bullyingului și a violenței, a consumului de substanțe interzise și a traficului de persoane, care se va desfășura în perioada 15 februarie – 31 mai 2019;

Detalii

Accesează și vezi cum îți dispar banii– Fraudele informatice #CyberScams în secolul 21

La data de 17.10.2018, Poliția Română a lansat, la inițiativa Europol – Centrul European Cybercrime, Campania ”#CyberScams”

Timp de o săptămână, toate agențiile de aplicare a legii din Statele Membre U.E., 5 state non-membre (Columbia, Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Ucraina) , 24  asociații bancare naționale și mulți alți actori implicați în lupta împotriva criminalității informatice vor acționa pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul beneficiarilor... 

Detalii

Caravana Isteților – știu mă informez, deci sunt cel mai bun

La data de 10.06.2018 polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Constanța  au avut onoarea să participe la Gala celei de a VI-a ediții  a Proiectului educațional ”Caravana Isteților – știu mă informez, deci sunt cel mai bun” , eveniment dedicat copiilor, părinților și altor partcipanți și organizat de d-na Gabriela Cosmina Calițescu în colaborare cu Nașu TV.

Detalii

Ziua Internațională a Copilului

În data de 1 iunie, polițiștii constănțeni și-au unit forțele cu mai multe instituții din cadrul M.A.I. și M.A.P.N., toți având un scop comun și anume acela de a celebra Ziua Internațională a Copilului în mijlocul sărbătorițiilor, eveniment care a fost organizat cu sprijinul Primăriei Constanța în Piata Ovidiu.

Detalii

SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII – EDIȚIA I 2018

În perioada 21-25.05.2018, polițiștii constănțeni au desfășurat activități specifice de prevenire, subscrise ”Săptămânii prevenirii criminalității” – ediția I 2018.

Scopul acestui eveniment l-a reprezentat diseminarea către publicul larg a unei game cât mai ample de teme preventive, transmise prin metode și mijloace de comunicare moderne, interactive, adaptate la caracteristicile grupurilor țintă vizate.

 

Detalii

”CIVILIZAȚIA ȘOSELEI” - POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI ALĂTURI DE ELEVI

La data de 10 mai a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalității împreună cu cei din cadrul  Serviciul Rutier Constanța  au participat la ediția a VI-a a Proiectului educațional regional ,,Civilizația Șoselei”, organizat de Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Leonida”, din municipiul Constanța.

              

      

Detalii

Cedează volanul când bei

În ziua de 13.12.2017, polițiștii Birouluide Analiză și Prevenire a Criminalității,  în colaborare cu lucrători din cadrul Biroului Rutier Constanța și a Serviciului Rutier au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul  campaniei “Cedează volanul când bei”.

Detalii

POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI RECOMANDĂ

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce în atenție, în mod inevitabil, problema deținerii, comercializării și folosirii materialelor pirotehnice.

 

Detalii

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII ÎN CONSTANŢA

La data de 02 octombrie 2017, I.G.P.R. a lansat cea de-a II-a ediţie din acest an a manifestării “Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” ,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa derulând activităţi specifice acestei săptămâni. Astfel,  s-au  organizat activităţi informativ-preventive, atât în spaţiul public cât şi în unităţile de învăţământ din cadrul I.S.J. Constanţa pentru diseminarea mesajelor către un număr cât mai mare de beneficiari.  Obiectivul acestor acţiuni a fost de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.

Detalii

Ziua Europeană Fără Persoane Decedate în Accidente Rutiere

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității şi Serviciul Rutier împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului Constanța - Direcția Poliţia Locală, au marcat în data de 21.09.2017 la Școala Gimnazială nr. 23 “Constantin Brâncoveanu” din Constanţa Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere în cadrul evenimentului EDWARD -  European Day Without a Road Death prin activități informativ preventive și  educaţie rutieră.

Detalii

SIGURANȚA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ!

În perioada 24 – 30.07.2017, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu poliţiştii din Mamaia, Năvodari, Mangalia au derulat activităţi informativ - preventive pentru adoptarea unor măsuri de protecţie, pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor turiştilor de pe litoralul Mării Negre, în cadrul Campaniei ”Siguranța Ta, Prioritatea Noastră!”.

Detalii

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe ,,HOŢII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV!”

În săptămâna 28.08.2017 – 03.09.2017, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Constanța au lansat o nouă campania de prevenire a furturilor din locuinţe, intitulată ,,HOŢII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV!”.

Detalii

POLIŢIŞTII ÎN STAŢIUNILE DE PE LITORALUL MĂRII NEGRE, PENTRU PREVENIREA FAPTELOR ANTISOCIALE

În săptămâna 10.07.2017 – 16.07.2017, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei din staţiunile Mamaia şi Eforie au derulat activităţi informativ- preventive pentru adoptarea unor măsuri de protecţie, pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor turiştilor de pe litoralul Mării Negre.

Detalii

Poliţiştii constănţeni alături de turişti, în campanii informativ-preventive

În săptămâna care a trecut, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiilor 3 şi 4 Poliţie Constanţa, reprezentanţii Jandarmeriei şi cei ai Poliţiei Locale au desfăşurat activităţi informativ-preventive conform programelor, proiectelor şi campaniilor de prevenire a criminalităţii aflate în derulare atât la nivel naţional cât şi local.

Detalii

TURIȘTI ÎN SIGURANȚĂ, LA MALUL MĂRII NEGRE

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii din stațiunile Mamaia, Eforie, Năvodari au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, acționând pentru creșterea gradului de siguranță personală, a bunurilor și valorilor turiștilor din unitățile de cazare din stațiuni.

Detalii

ACTIVITĂȚI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI

La data de 14.11.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  împreună cu cei de la Poliţia Locală, au lansat oficial  programul preventiv-educativ “Şcoala Siguranţei Tedi” în cadrul Şcolii Gimnaziale nr.39 Constanţa.

Detalii

POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI ACȚIONEAZĂ PERMANENT PENTRU INFORMAREA ȘI PREVENIREA TURIȘTLOR

Și în săptămâna care a trecut, polițiștii constănțeni au fost alături de turiștii veniți în vacanță pe litoralul românesc, desfășurând activități informativ-preventive.

Detalii

SIGURANŢA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ!

Și în această săptămână, polițiștii constănțeni continuă activitățile din cadrul campaniei de prevenire a faptelor antisociale specifice sezonului estival şi de informare a turiştilor din staţiunea Mamaia şi Constanţa, intitulată ”SIGURANŢA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ!”.

Detalii

CAMPANIA ”TRIȘEZI CENTURA, PĂCĂLEȘTI VIAȚA!”

Astăzi, a ajuns la Constanța expoziția ”Supraviețuitorii” din cadrul campaniei ”Trișezi centura, păcălești viața!”.

Supravietuitori.ro este versiunea digitală a expoziției și este disponibilă pe toată durata campaniei.

Detalii

LANSAREA CAMPANIEI ”SIGURANŢA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ!”

La data de 19 iulie a.c., polițiștii au lansat campania de prevenire a faptelor antisociale specifice sezonului estival şi de informare a turiştilor din staţiunea Mamaia şi Constanţa, intitulată ”SIGURANŢA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ!”.

Detalii

ACTIVITĂŢI INFORMATIV-PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR CONSTĂNŢENI ÎN STAȚIUNI

La data de 06.07.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei ai Serviciului Cabinet şi staţiunii Neptun, alături de militari din cadrul I.J.J. Constanţa, au desfăşurat activităţi informativ – preventive pentru adoptarea unor măsuri de protecţie, pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor turiştilor de pe litoralul Mării Negre, fiind prezenţi şi la emisiunea TV „Caravana Isteţilor” din Neptun.

Detalii

Acțiuni informativ – preventive desfășurate de polițiștii constănțeni în stațiunea Mamaia

În zilele de 02 și 03.07.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii stațiunii Mamaia au desfăşurat activităţi informativ – preventive pentru adoptarea unor măsuri de protecţie, pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor turiștilor de pe litoralul Mării Negre.

Detalii

ACTIVITĂŢI INFORMATIV – PREVENTIVE DERULATE DE CĂTRE POLIŢIŞTII CONSTĂNŢENI

La data de 29.06.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii staţiunii Mamaia au desfăşurat activităţi informativ – preventive pentru adoptarea unor măsuri de protecţie, pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor turiştilor de pe litoralul Mării Negre.

Detalii

LITORAL FĂRĂ DROGURI

La data de 24.06.2016, poliţiştii I.P.J. Constanța - Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Serviciul Rutier, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A.) prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.), cu sprijinul D.J.T.S., au lansat campania de prevenire a consumului de droguri ,,LITORAL FĂRĂ DROGURI – 2016”, ediţia a XIV-a, în cadrul unei conferinţe de presă.

Detalii

POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI PREZENȚI LA SKIRTBIKE

La data de 19.05.2016, polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciilor Rutier, Ordine Publică și cei ai Poliției Municipiului Constanța - Biroul Rutier, în parteneriat cu Asociația PsihoTrafiQ, au fost alături de copiii, părinţii şi cadrele didactice, la evenimentul intitulat SkirtBike.

 

Detalii

POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI, ALĂTURI DE COPII ȘI PĂRINȚI, ÎN CADRUL PROIECTULUI CARAVANA ISTEȚILOR

La data de 18.05.2016, poliţiştii IGPR – ICPC, cei ai Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciilor Rutier, Ordine Publică și cei ai Secției 2 Poliție Constanța, au fost alături de copiii, părinţii şi cadrele didactice, la încheierea proiectului educaţional ”CARAVANA ISTEŢILOR – ŞTIU, MĂ INFORMEZ, DECI SUNT CEL MAI BUN!”

Detalii

MOTOCICLIȘTII EXISTĂ ÎN TRAFIC!

La data de 11 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, ai Municipiului Constanța, stațiunii Mamaia și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de jandarmii constănțeni, au fost alături de motocicliștii Asociației Seawolves, la parada moto care s-a derula în Constanța.

Detalii

ACTIVITĂŢI INFORMATIV-PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR CONSTĂNŢENI

La data de 03.06.2016, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei ai Serviciului Rutier şi cei de la Secţia 1 au derulat, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, faza judeţeană a concursului „Educaţie rutieră - Educaţie pentru viaţă!”, etapă care a avut loc la Palatul Copiilor, din municipiul Constanţa.

Detalii

BULETIN INFORMATIV

 La data de 01.06.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică şi poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 4 Poliţie, au desfăşurat activităţi cu caracter informativ-preventiv conform proiectelor şi campaniilor de prevenire a criminalităţii de la nivel naţional şi local.

 

Detalii

CAMPANIE DE PREVENIRE ÎN RÂNDUL PERSOANELOR DE VÂRSTA A III-A PRIVIND FAPTELE DE ÎNŞELĂCIUNE SĂVÂRŞITE PRIN „METODA ACCIDENTUL”

Săptămâna aceasta, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire  a Criminalităţii continuă campania de prevenire a faptelor de înşelăciune săvârşite prin „METODA ACCIDENTUL”.

Detalii

POLIŢIŞTII CONSTĂNŢENI LA DATORIE, ÎN CADRUL PROIECTULUI ”CIVILIZAŢIA ŞOSELELOR”

Astăzi şi mâine, poliţiştii constănţeni participă la Liceul Tehnologic  „Dimitrie Leonida”, din Constanţa, la cea de a IV-a ediţie a proiectului regional „CIVILIZAŢIA ŞOSELEI”, proiect desfăşurat în perioada 26-27 mai 2016, care propune o metodă alternativă de educare a tinerilor, printr-o formă plăcută de petrecere a timpului liber.

Detalii

ACTIVITĂŢI INFORMATIV-PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR CONSTĂNŢENI, ÎN CADRUL EVENIMENTULUI ,,NOAPTEA MUZEELOR”

La data de 21 mai a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, poliţiştii de proximitate de la Secţiile 1 şi 3 din municipiul Constanţa, au desfăşurat activităţi informative-preventive în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa

Detalii

ACTIVITĂŢI INFORMATIV-PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR CONSTĂNŢENI

La data de 16.05.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o activitate informativ-preventivă cu elevii unei şcoli de şoferi din municipiul Constanţa, cu prilejul unei şedinţe de pregătire privind legislaţia rutieră.

Detalii

PREVENIREA FAPTELOR ANTISOCIALE ÎN ȘCOLI ȘI ÎN ZONA ADIACENTĂ ACESTORA

La data de 12.05.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3, au desfăşurat activităţi informativ - preventive în unităţile de învăţământ...

Detalii

CAMPANIA NAȚIONALĂ DE PREVENIRE A FAPTELOR ANTISOCIALE ÎN ȘCOLI, LA CONSTANȚA

În această săptămână, polițiștii constănțeni acționează cu forțe suplimentare, față de efectivele curente, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale comise în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, în parteneriat cu ...

Detalii

PREVENIREA ÎNȘELĂCIUNILOR ȘI A FURTURILOR DIN LOCUINȚE

 Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 4 Poliţie Constanţa au continuat seria  activităţilor cu caracter informativ-preventiv conform programelor, proiectelor şi campaniilor de prevenire a criminalităţii ...

Detalii

ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE ÎN ANUL 2015

PROGRAMELE, PROIECTELE ŞI CAMPANII DERULATE ÎN ANUL 2015 AU FOST URMĂTOARELE:

1.       Şi TU poţi deveni POLIŢIST !  -  campanie iniţiată de către Institutul de cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Direcţia Management Resurse Umane şi Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul I.G.P.R.

Detalii

ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST!

Poliția Română derulează, în anul școlar 2015-2016, Campania de promovare a profesiei de polițist și a ofertei educaționale a instituțiilor de învătământ de specialitate în rândul liceelor din toată țara, intitulată „ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST!” .

 

Detalii