Programul de vizită la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa

Programul de vizită – zilnic între orele 12.00-16.00, în ordine alfabetică după numele de familie al persoanei private de libertate:

Luni: A, B, C, D

Marți: E, F, G, H, I

Miercuri: J, K, L, M, N, O

Joi: P, R, S, Ș

Vineri: T, Ț, U, V, Z

Sâmbătă: Q, W

Duminică: X, Y

Cererile de vizită și pachet se depun exclusiv zilnic între orele 08.00-12.00, la Punctul de control acces al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Cererea prin care se solicită acordarea vizitei se aprobă de către şeful centrului. În cazul persoanei arestate preventiv în cursul urmăririi penale, vizita se aprobă numai cu acordul procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală, iar în lipsa acordului vizita nu se acordă.

 

Greutatea, numărul pachetelor şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, păstrate şi folosite de persoanele private de libertate aflate în centrele de reţinere şi arestare preventivă

Persoanele private de libertate pot primi lunar un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, precum şi o cantitate de maximum 20 litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare.

Persoanele private de libertate mai pot primi, anual, 3 pachete suplimentare, cu ocazia zilei naţionale sau a unor sărbători religioase importante ale cultului sau religiei căruia/căreia îi aparţin şi cu ocazia zilei de naştere, în cantităţile prevăzute mai sus.

Sumele de bani, în lei şi valută, se primesc de la membrii de familie, aparţinători sau alte persoane prin mandat poştal ori prin depunere directă la sectorul de acordare a drepturilor la pachet şi vizită.

Numărul de vizite la care au dreptul persoanele private de libertate:

    a) majorii beneficiază de 4 vizite/lună

    b) minorii beneficiază de 6 vizite/lună

Exercitarea dreptului de a efectua cumpărături

Persoanele private de libertate au dreptul de a cumpăra o dată la două săptămâni, prin administraţia centrului, în baza cererii acestora şi a ofertelor puse la dispoziţie de către operatorii economici, cuprinzând toate tipurile de produse ce pot fi asigurate de către aceştia, în limita a 3/4 din valoarea salariului minim brut pe economie, alimente, fructe, legume, apă minerală, băuturi răcoritoare, ţigări şi alte bunuri de natura celor permise să fie primite, precum şi cele necesare exercitării drepturilor de petiţionare, la corespondenţă şi la convorbiri telefonice.

Persoanelor încarcerate le este interzisă:

    a) primirea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului;

    b) cumpărarea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice, în vederea consumului, cu excepţia cafelei, ceaiului, laptelui şi a supelor instant;

    c) primirea şi cumpărarea de lămâi şi derivate ale acestora.

Modelul de cerere, în vederea asigurării dreptului persoanelor private de libertate de a primi pachet (prin servicii de curierat).