RSS - https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/RSS - https://ct.politiaromana.ro/BULETIN DE PRESĂhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa17182665432024-06-13 11:12:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/PRECIZAREhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/precizare1718255202La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 11.51, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța - Secția 2 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 34 de ani, ar fi fost agresat fizic în fața unui circ amplasat în parcarea exterioară a unui centru comercial și s-ar fi stropit cu benzină, urmând să își dea foc. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. La fața locului au sosit mai multe echipaje din cadrul Poliției Municipiului Constanța, procedându-se la asigurarea perimetrului și îndepărtarea persoanelor aflate în zonă. Efectivele prezente la fața locului au procedat la imobilizarea acestuia. Bărbatul a fost preluat de către un echipaj de Ambulanță, fiind transportat la Secția Clinică de Psihiatrie „Palazu Mare”. Acesta a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

]]>
2024-06-12 08:02:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
BULETIN DE PRESĂ https://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa1718255122Acțiuni ale polițiștilor La data de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța-Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.500 de lei. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 6 permise de conducere. La data de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța -Secția 3 Poliție au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în apropierea și în incinta școlilor. În urma neregulilor constatate, au fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare totală de peste 900 de lei. La data de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța -Secția 2 Poliție au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri și altor substanțe interzise în apropierea și în incinta școlilor. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1400 de lei. Activități preventive La data de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, au desfășurat activități de prevenire a violenței școlare și pentru prevenirea și combatrerea traficului și consumului de droguri sau altor substanțe interzise, în rândul elevilor și cadrelor didactice din cadrul Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, din orașul Techirghiol.

]]>
2024-06-12 08:01:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
PRECIZAREhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/precizare1718255060La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negru Vodă au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că mai multe persoane, care fac parte dintr-un partid politic, ar fi intrat în secția de votare pentru a înregistra audio-video numărătoarea voturilor. Polițiștii deplasați la fața locului efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun.

]]>
2024-06-11 08:01:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
ACȚIUNEA POLIȚIȘTILOR RUTIERIhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/actiunea-politistilor-rutieri1718255017La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul municipiului Constanța. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 42 de sancțiunui contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, dintre care 3 pentru depășirea limitei legale de viteză. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 26.900 de lei. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 3 permise de conducere și au fost retrase șapte certificate de înmatriculare.

]]>
2024-06-11 08:00:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
BULETIN DE PRESĂ https://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa1718254968Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 16.41, polițiștii din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Fulgerului, a avut loc un accident rutier(tamponare) între un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, și un autoturism parcat. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Eforie au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe Bulevardul Republicii, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Bărbatul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 01.27, polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism, pe DN2A, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost testat cu aparatul din dotare, unde au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. Acțiuni ale polițiștilor La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța -Secția 4 Poliție au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în apropierea și în incinta școlilor. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1485 de lei. La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța -Secția 3 Poliție au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri și altor substanțe interzise în apropierea și în incinta școlilor. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1400 de lei. Activități preventive La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, au desfășurat activități de prevenire a consumului de substanțe interzise, în rândul elevilor și cadrelor didactice din cadrul Liceului Teoretic „Decebal”, din municipiul Constanța.

]]>
2024-06-11 07:59:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
BULETIN DE PRESĂ https://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa17181873502024-06-10 13:12:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/PERSOANE ARESTATE PREVENTIV PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISChttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/persoane-arestate-preventiv-pentru-trafic-de-droguri-de-risc-si-mare-riscLa datele de 8 și 9 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni psihoactive. Una dintre cele două persoane este cercetată și pentru punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unei locuinţe, pentru consumul ilicit de droguri. Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada iunie 2023 - iunie 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, manipulat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc (canabis), de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) și substanțe psihoactive către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 100 și 3.000 de lei. De asemenea, cu privire la una dintre acestea, cercetările efectuate au reliefat faptul că, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, ar fi pus la dispoziție, cu știință, pentru consumul ilicit de canabis, o locuință ce i-ar fi aparținut. În urma a 5 percheziții domiciliare efectuate la data de 8 iunie, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de drog de risc și substanță psihoactivă, precum și alte mijloace de probă. Ulterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au dispus reținerea celor două persoane în cauză, pentru 24 de ore, iar, la data de 9 iunie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

]]>
2024-06-10 13:12:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
REȚINUT PENTRU 24 DE OREhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/retinut-pentru-24-de-ore1718187261La data de 9 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Secția 3 Poliție Costinești, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 25 de ani. Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. Astfel, la data de 9 iunie a.c., în jurul orei 18.00, acesta și-ar fi agresat fosta concubină, în incinta unei societăți comerciale din stațiunea Costinești. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, la data de 24 mai a.c., la solicitarea persoanei vătămate, Judecătoria Mangalia a emis, pe numele bărbatului, un ordin de protecție pe o perioadă de 11 luni. Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Astăzi, 10 iunie a. c., va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală.

]]>
2024-06-10 13:11:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERIhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/actiune-a-politistilor-rutieri1718187220La data de 8 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat. Acțiunea s-a desfășurat pe principalele drumuri naționale și județene și a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulație. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 72.000 de lei. Dintre acestea, aproximativ 60 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 11 șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere. De asemenea, au fost oprite din a circula șase de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

]]>
2024-06-10 13:10:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/news/24-06-12-01-13-37big_11.3.jpg