RSS - https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/RSS - https://ct.politiaromana.ro/BULETIN DE PRESĂhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa1702035758Mandat pus în aplicare de polițiști La data de 7 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 25 de ani, pe numele căruia Curtea de Apel Constanța a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Infracțiune la regimul rutier, constatată de polițiști La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 11.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 49 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. Activități preventive La data de 7 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități de prevenire a violenței în școli, a bullying-ului, dar și pentru siguranța rutieră, în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 2 Plopeni. La data de 7 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a disparițiilor de minori și a traficului de persoane la Școala Gimnazială Grigore Moisil Năvodari.

]]>
2023-12-08 13:40:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL CIRCULAȚIEI RUTIEREhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/retinut-pentru-infractiuni-la-regimul-circulatiei-rutiere1702035644La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Hârșova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 27 de ani. Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Astfel, la data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 19.15, bărbatul ar fi condus un autoturism pe strada Eroilor din comuna Ciobanu. Polițiștii i-au efectuat semnal regulamentar de oprire. În momentul opririi, conducătorul auto ar fi coborât din autoturism și ar fi încercat să se sutragă. Polițiștii l-au somat, iar bărbatul s-a supus somațiilor. În continuare, s-a procedat la legitimarea și identificarea acestuia. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, s-a constatat că autoturismul nu are asigurarea de răspundere civilă obligatorie valabilă, iar certificatul de înmatriculare a fost retras. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. La data de 7 decembrie a.c., bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, cu propunere legală.

]]>
2023-12-07 13:38:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
COMUNICAT DE PRESĂhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/comunicat-de-presa1702035503La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 09.45 polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a minorului DĂINEANU ANDREI LEONARDO, de 13 ani, din orașul Năvodari, județul Constanța. La data de 6 decembrie a.c., acesta a plecat în mod voluntar de la unitatea de învățământ, fără a reveni până în prezent. Numitul DĂINEANU ANDREI LEONARDO are 1,65 m înălțime, 65 de kilograme, păr șaten, ochi căprui. La data plecării era îmbrăcat cu geacă de culoare neagră, blugi de culoare albastră și purta încălțăminte sport. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel. 0241.611.364.

]]>
2023-12-07 13:36:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/news/23-12-08-01-38-18big_1.jpg
BULETIN DE PRESĂhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa1702035676 Mandat pus în aplicare de polițiști La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis mandat de executare a pedepsei de 4 ani și 9 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Școlii din comuna Topraisar, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. Dosar penal pentru evadare La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au efectuat activități de verificare la domiciliu a unui bărbat, de 20 de ani, față de care instanța de judecată a dipus măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cu această ocazie, s-a constatat că persoana în cauză nu se află la domiciliu. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare. Activități preventive La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța, au acționat pentru prevenirea utilizării fără drept de obiecte pirotehnice, a criminalității informatice, a victimizării minorilor, a agresiunilor sexuale și a traficului de persoane, în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Gheorghe Duca din municipiul Constanța. De asemenea, au desfășurat activități de prevenire a bullying-ului și a victimizării minorilor, la Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian, din municipiul Constanța. Totodată, au derulat acțiuni de prevenire a minorilor, în rândul persoanelor refugiate.

]]>
2023-12-07 13:34:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/
COMUNICAT DE PRESĂhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/comunicat-de-presa1701872447La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a minorei FRÂNCU IONELA DANIELA, de 12 ani, din orașul Năvodari, județul Constanța. La data de 6 decembrie a.c., aceasta a plecat în mod voluntar de la domiciliu, fără a reveni până în prezent. Numita FRÂNCU IONELA DANIELA are 1,60 m înălțime, 55 de kilograme, păr blond, ochi albaștri. Minora poartă ochelari și prezintă o cicatrice pe frunte. La data plecării era îmbrăcată cu cojoc din piele întoarsă de culoare neagră și purta încălțăminte sport de aceeași culoare. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel. 0241.611.364.

]]>
2023-12-06 16:16:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/news/23-12-06-04-20-43big_1.jpg
MINORA PLECATĂ VOLUNTAR A FOST GĂSITĂhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/minora-plecata-voluntar-a-fost-gasitaLa data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 16.45, minora FRÂNCU IONELA DANIELA, de 12 ani, plecată voluntar de la domiciliu la data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 07.30, a fost identificată, de polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari, în zona Grupului Social Peninsula. Minora nu a fost victima vreunei infracțiuni. În cauză, au fost sesizați specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, potrivit competenței.

]]>
2023-12-06 13:28:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/news/23-12-08-01-34-41big_11.jpg
POLIȚIȘTII ȘI COPIII AU ÎMPODOBIT BRADUL DIN GRĂDINA CALLATIShttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/politistii-si-copiii-au-impodobit-bradul-din-gradina-callatisA fost o atmosferă festivă în municipul Mangalia, unde polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au împodobit, alături de copii, un brad aflat în Grădina Culturală Callatis. Bucuria a fost nemărginită de ambele părți, iar colegii noștri au surprins în fotografii o imagine frumoasă a comunității și a polițiștilor aflați în serviciul acesteia, sărbătorind împreună. Totodată, printre globuri și beteală, polițiștii, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța, le-au distribuit copiilor materiale cu sfaturi preventive, pentru ca cei mici să fie în siguranță și să nu devină victime ale infracțiunilor.

]]>
2023-12-06 13:27:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/news/23-12-08-01-29-27big_9.jpg
COMUNICAT DE PRESĂhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/comunicat-de-presa1702034886La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a minorei FRÂNCU IONELA DANIELA, de 12 ani, din orașul Năvodari, județul Constanța. La data de 6 decembrie a.c., aceasta a plecat în mod voluntar de la domiciliu, fără a reveni până în prezent. Numita FRÂNCU IONELA DANIELA are 1,60 m înălțime, 55 de kilograme, păr blond, ochi albaștri. Minora poartă ochelari și prezintă o cicatrice pe frunte. La data plecării era îmbrăcată cu cojoc din piele întoarsă de culoare neagră și purta încălțăminte sport de aceeași culoare. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel. 0241.611.364.

]]>
2023-12-06 13:25:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/news/23-12-08-01-28-02big_1.jpg
ARTICOLE PIROTEHNICE, COMERCIALIZATE FĂRĂ DREPThttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/articole-pirotehnice-comercializate-fara-dreptLa data de 5 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 20 de ani, care ar fi comercializat, fără autorizație, articole pirotehnice din categoria celor nedestinate publicului. La domiciliul acestuia au fost identificate articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F 3 și F4, de diferite mărci, în greutate de aproximativ 20 de kilograme. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu este autorizat să desfășoare activități cu articole pirotehnice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializare de articole pirotehnice destinate a fi utilizate numai de către pirotehnicieni, prevăzute de Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

]]>
2023-12-06 13:24:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/news/23-12-08-01-26-35big_8.jpg
REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL CIRCULAȚIEI RUTIEREhttps://ct.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/retinut-pentru-infractiuni-la-regimul-circulatiei-rutiere1702034696La data de 5 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 30 de ani. Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Astfel, la data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 04.15, bărbatul ar fi condus un autoturism pe D.N. 22 C, în apropierea orașului Cernavodă, ar fi pierdut controlul direcției și ar fi lovit un parapet metalic. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categhorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propunere legală.

]]>
2023-12-06 13:22:00https://ct.politiaromana.ro/https://ct.politiaromana.ro/files/