29 Septembrie 2023Sursa: IPJ CONSTANȚA

BULETIN DE PRESĂ

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

 

La data de 29 septembrie, în jurul orei 01.50, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Constanței, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

La data de 28 septembrie, în jurul orei 21.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus, pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanța, un autoturism având retrase plăcuțele cu numere de înmatriculare.

 

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

Acțiune a polițiștilor constănțeni

 

La data de 28 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în zona Gării C.F.R.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei.

 

Activități preventive

 

La data de 28 septembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a furturilor, a consumului de droguri și a faptelor comise cu violență, în piețele și mall-urile din municipiul Constanța.

De asemenea, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au acționat pentru prevenirea violenței școlare, delincvenței juvenile și agresiunilor sexuale, în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Ion Podaru Ovidiu, Școala Gimnazială nr. 1 Lumina și Liceul Teoretic Carmen Sylva Eforie.

Totodată, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Pecineaga, au derulat acțiuni de prevenire a violenței domestice, în comuna Pecineaga.

 

La data de 28 septembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au acționat pentru prevenirea delincvenței juvenile și creșterea gradului de siguranță în rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr. 2 Poet Ovidiu și Școala Gimnazială nr. 3 Culmea.