13 Iunie 2024Sursa: IPJ CONSTANȚA

BULETIN DE PRESĂ

Mandat pus în aplicare de polițiști

 

La data de 12 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari – Secția 3 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis mandat de executare a pedepsei de patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

 

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

 

La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 16.45, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism pe D.N. 39, în orașul Eforie, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

 

La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 17.10, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au identificat o femeie, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe D.N. 3, în municipiul Constanța.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

 

Activități preventive

 

La data de 12 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au desfășurat o acțiune de prevenire a delincvenței juvenile, a bullying-ului și a consumului de alcool și substanțe interzise, în școlile aflate în raza de competență. De asemenea, întâlnirile cu elevii au avut ca temă educația rutieră.

 

La data de 12 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au acționat pentru prevenirea victimizării minorilor și a consumului de substanțe interzise, în rândul elevilor de la Grădinița nr. 10, Liceul Teoretic Decebal și Școala Gimnazială Bogdan Petriceicu Hașdeu din municipiul Constanța.