11 Iunie 2024Sursa: IPJ CONSTANȚA

BULETIN DE PRESĂ

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

 

La data de 10 iunie  a.c., în jurul orei 16.41, polițiștii din cadrul Serviciului Municipal de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Fulgerului, a avut loc un accident rutier(tamponare) între un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, și un autoturism parcat.

Bărbatul  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Eforie au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe Bulevardul Republicii, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Bărbatul  a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

La data de 10 iunie  a.c., în jurul orei 01.27, polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism, pe DN2A, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost testat cu aparatul din dotare, unde au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

 Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Acțiuni ale polițiștilor

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța -Secția 4 Poliție au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în apropierea și în incinta școlilor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1485 de lei.

 

 

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța -Secția 3 Poliție au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri și altor substanțe interzise în apropierea și în incinta școlilor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1400 de lei.

 

Activități preventive

 

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, au desfășurat activități de prevenire a consumului de  substanțe interzise, în rândul elevilor și cadrelor didactice din cadrul Liceului Teoretic „Decebal”, din municipiul Constanța.