24 Februarie 2024Sursa: IPJ CONSTANȚA

BULETIN DE PRESĂ

 

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

 

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Maior Șofran, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Biroul de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus o autoutilitară, pe strada Pietrenilor din comuna Peștera, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

Persoană dispărută, identificată în Gara C.F. Constanța

 

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 14.20, polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Transporturi – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Constanța au identificat, în Gara C.F. Constanța, un bărbat, de 67 de ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta figurează ca persoană dispărută din data de 20 februarie a.c.

Bărbatul a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni.

 

Activități preventive

 

La data de 23 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au desfășurat o acțiune de prevenire a violenței în școli, în unitățile de învățământ aflate în raza de competență.

 

La data de 23 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat o acțiune de prevenire a bullying-ului și a consumului de droguri sau alte substanțe interzise, la Școala Gimnazială nr. 43 Ferdinand din municipiul Constanța.