23 Februarie 2024Sursa: IPJ CONSTANȚA

BULETIN DE PRESĂ

Mandat pus în aplicare de polițiști

 

La data de 22 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Unitatea Teritorială de Căutare Persoane Dispărute sau Urmărite au identificat o femeie, de 26 de ani, pe numele căreia Tribunalul Constanța  a emis mandat de executare a pedepsei de patru ani și o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Femeia a fost condusă și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

 

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

 

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 09.40, polițiști din cadrul Poliției Orașului Murfatlar au identificat un bărbat, de 70 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Ion Creangă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Techirgiol au identificat o femeie, de 41 de ani, care a condus un autoturism, pe D.J. 391, în comuna Mereni, având anulată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

 

La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 10.30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Principală din comuna Corbu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 19.05, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe bulevardul Mamaia s-a produs un accident rutier (tamponare).

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat, de 19 ani, ar fi condus un autoturism și ar fi lovit două vehicule parcate. 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

 

La data de 22 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Siguranță Transporturi au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autocamion, în Portul Constanța Sud -Agigea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

Acțiuni ale polițiștilor constănțeni

 

La data de 21 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei în școli, menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în proximitatea unităților de învățământ.

Astfel, au fost legitimate 28 de persoane, au fost verificați 5 agenți de pază și au fost efectuate activități de control la 17 școli.

 

La data de 21 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au desfășurat o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale și a combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise în zona unităților de învățământ.

Astfel, au fost controlate 20 de locații publice și au fost verificați 11 agenți de pază.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională la Legea 61/1991, în valoare de 200 de lei.

 

 

La data de 21 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției Poliție Port au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona de nord a Portului Constanța.  

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 500 de lei.

 

 La data de 22 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico - Financiare au desfășurat o acțiune de verificare a agenților economici. 

Astfel, au fost derulate activități de control la două societăți comerciale din municipiul Constanța.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, în baza Legii 8/1996 și O.U.G. 28/1999.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea 8/1996.

 

La data de 22 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise. 

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Totodată, a fost reținut în vederea suspendării un permis de conducere.