07 Decembrie 2023Sursa: IPJ CONSTANȚA

BULETIN DE PRESĂ

 

 

 

Mandat pus în aplicare de polițiști

 

La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis mandat de executare a pedepsei de 4 ani și 9 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

 

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

 

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Școlii din comuna Topraisar, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

Dosar penal pentru evadare

 

La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au efectuat activități de verificare la domiciliu a unui bărbat, de 20 de ani, față de care instanța de judecată a dipus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Cu această ocazie, s-a constatat că persoana în cauză nu se află la domiciliu.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare. 

 

 Activități preventive

 

La data de 6 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța, au acționat pentru prevenirea utilizării fără drept de obiecte pirotehnice, a criminalității informatice, a victimizării minorilor, a agresiunilor sexuale și a traficului de persoane, în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Gheorghe Duca din municipiul Constanța.

De asemenea, au desfășurat activități de prevenire a bullying-ului și a victimizării minorilor, la Școala Gimnazială nr. 28 Dan Barbilian, din municipiul Constanța.

Totodată, au derulat acțiuni de prevenire a minorilor, în rândul persoanelor refugiate.