02 Iunie 2024Sursa: IPJ CONSTANȚA

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR ÎN JUDEȚUL CONSTANȚA

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au desfășurat acțiuni cu efective mărite,  au intervenit la peste 100 de solicitări ale cetăţenilor şi au constatat 176 de contravenții.

 

Astfel, aproximativ 330 de poliţişti din structurile operative au acţionat pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 129 de evenimente, dintre care 117 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.

 

Polițiștii au organizat, în sistem integrat cu jandarmii, 58 de acţiuni în județul Constanța, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea  traficului şi consumului de substanțe interzise, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

 

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  aproximativ 71.000 de lei.

 

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic.

 

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 14 șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi  pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise.

 

De asemenea, au fost oprite din a circula 6 vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

 

În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 29 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate 431 de persoane și verificate 226 de vehicule.

 

Totodată, 184 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 28 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

 

În cadrul activităților desfășurate, au constatate 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere.